Les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria. Foto: Ajuntament

Les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria seran finalment de pujada i de baixada, fent realitat així una demanda veïnal que venia de lluny. L’Ajuntament va informar aquest dijous que ha inclòs la novetat de les escales en el projecte de reurbanització de la zona. Altres peticions recollides al projecte són el disseny final de l’espai i millores d’accessibilitat per accedir a les escales sense barreres arquitectòniques.

Mentre durin les obres, el veïnat d’aquest carrer i dels adjacents disposaran d’un servei de taxi gratuït a demanda que ha organitzat el consistori. El servei, que funcionarà cada dia de set del matí a onze de la nit, cobrirà els trajectes entre la parada de metro de Vallcarca o Lesseps i el domicili de la persona que el sol·liciti.

Les obres de reurbanització de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, que pugen des de l’avinguda de Vallcarca fins a l’avinguda del Coll del Portell, al districte de Gràcia, ja estan en marxa. Està previst que durin prop de dos anys amb un pressupost de quatre milions d’euros.

Els treballs inclouen la substitució dels tres trams d’escales mecàniques actuals, la millora de la mobilitat de la zona i donar la prioritat als vianants. Per exemple es redistribueixen els esglaons d’escales d’obra civil per donar compliment a la normativa d’accessibilitat.

Amb la idea d’aportar una visió contínua del carrer s’incorporarà vegetació a tots els trams. A més, se substituirà l’enllumenat i es faran treballs a la xarxa del clavegueram.