Primera setmana de rebaixes i els comerciants de Gran de Gràcia ja han observat una millora respecte a la campanya de Nadal. “Hi ha més flux de persones pel carrer que entren a les botigues però tot i que hi ha moviment, hi ha menys del que hi hauria d’haver”, explica a Línia Gràcia el president de l’eix comercial, Carles Camps.

Els botiguers de proximitat estan fent tot el possible per incentivar la compra oferint rebaixes que arriben fins al 60% en alguns establiments. En aquest sentit, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, explica a aquest periòdic que “la primera setmana de rebaixes està funcionant amb força gràcies als importants descomptes dels establiments.

Ara per ara, on s’està observant un major augment de les vendes és a les botigues de roba, sabateries i equipament de la llar”.

Meritxell Sepient, que treballa a la sabateria Lluch, situada a Gran de Gracia 122, explica a Línia Gràcia que a la botiga compten amb diversos descomptes: “tenim una rebaixa entre el 10 i el 30% en articles de temporada i entre el 50 i el 60% en coses de temporades anteriors però que estan molt bé”.

Es tracta d’unes rebaixes tant sucoses que n’hi ha que s’esperen a aquests dies per endur-se productes de qualitat a un preu significativament

més reduït. “La gent que ve a comprar a la botiga ja ens coneix i els agrada. Tenim productes de qualitat mitjaalta amb un preu una mica elevat per això els que volen comprar qualitat a bon preu aprofiten les rebaixes per fer-nos una visita”, assegura la botiguera.

LES REBAIXES HAN CANVIAT

Els comerciants recorden amb un somriure la típica estampa de dues persones estirant de banda i banda d’una mateix peça de roba per endur-se-la a casa.

“Abans les rebaixes eren una cosa desaforada amb clientes estirant de les mànigues d’un jersei. Ara ha canviat molt i els clients ja no compren de manera irracional sinó que només busquen allò que de veritat necessiten i comparen molt els preus”, assenyala Gasca.

El que no ha canviat gaire és el perfil del comprador. “A Gran de Gràcia continuen sent les dones les que, majoritàriament, vénen a la botiga a comprar”, explica Camps, qui bromeja dient que “no només compren per elles sinó que moltes vegades també compren pel marit o pels fills”.

A part d’abundants rebaixes, el que no falta entre els comerciants de Gran de Gràcia és bon humor. “Abans hi havia alegria quan arribaven les rebaixes però per la situació política i econòmica que estem travessant, amb les que no sabem què pot passar, la gent està a l’expectativa”, explica Camps, qui afegeix “nosaltres no en tenim la culpa però ens esquitxa i l’únic que podem fer és posar-hi actitud”.