La plaça de la Vila va acollir la representació de la revolta. Foto: Ajuntament

La Vila va tornar a commemorar la Revolta de les Quintes de 1870 diumenge passat, en el marc de l’onzena Diada dels Trabucaires de Gràcia.

La desfilada dels trabucaires va començar al Pla de Salmeron i es va dirigir cap a la plaça de la Vila, on es va fer la representació de la revolta. L’espectacular representació va anar acompanyada de la lectura de textos de la novel·la ‘Set dies de Gràcia’, de Carla Gràcia Mercadé. Els trabucaires de Gràcia, juntament amb les set colles convidades més, van passar per Gran de Gràcia per dirigir-se cap a la travessera i baixar per Torrent de l’Olla fins a la plaça de la Vila. Fidels a la tradició, al llarg del seu sorollós recorregut els trabucaires van disparar salves en diferents ocasions. Així doncs, i per onzè any seguit, l’esperit de la revolta que hi va haver a diversos pobles de Barcelona el 1870, quan el govern espanyol va cridar els joves per servir a l’exèrcit, va reviure.

DIADA BASTONERA
Un dia abans, dissabte, es va celebrar la Diada Bastonera amb les colles convidades dels Bastoners del Clot, Bastoners del Raval, Bastoners del Poble Sec, Ceballuts de Sant Feliu, Ball de Bastons de Roquetes, Bastoners de Barcelona i Bastoners de Gràcia.

D’altra banda, aquest diumenge se celebrarà la Diada Castellera de la Independència, on participaran els Castellers de la Vila de Gràcia, els de Sant Cugat i els de la Sagrada Família. Serà a la plaça de la Vila a partir de les 11 del matí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram