Una imatge d’arxiu de la plaça del Diamant, a la Vila. Foto. Arxiu

La Vila és el quart barri de la ciutat on és més probable patir un robatori a l’habitatge. Així ho indica un estudi de l’Asociación Empresarial del Seguro (Unespa) presentat el passat dijous 21 de juliol, que ha estudiat la distribució, la gravetat, el cost i l’estacionalitat de 16.500 robatoris produïts en el parc d’1,7 milions d’habitatges que hi ha a Catalunya.

Segons aquest document, a la Vila hi ha un 194% més de probabilitats de patir un robatori que al conjunt de la ciutat. Unes xifres que només són més altes a la Dreta i a l’Antiga Esquerra de l’Eixample -entre un 300 i un 600%- i al Gòtic -un 249%-. A l’altre extrem, hi ha el barri de la Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts, on la probabilitat de patir un robatori a l’habitatge és més baixa, tot i que també és la zona on els robatoris del 2015 van ser més greus.

EL CAMP D’EN GRASSOT
D’altra banda, al districte també hi ha un dels barris més segurs en aquesta qüestió. Es tracta del Camp d’en Grassot, que és el segon barri on és més difícil patir un robatori a l’habitatge. Concretament, hi ha un 32% menys de probabilitats de patir-ne un en comparació amb el conjunt de la ciutat.

Per últim, l’estudi d’Unespa també mostra com el mes d’agost és el més problemàtic, tot i que tampoc s’aprecia un repunt especialment significatiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram