Verdi del mig va ser el guanyador de l’any passat amb el seu guarniment sobre el Japó tradicional. Foto: Fundació Festa Major de Gràcia

La Vila de Gràcia emprèn del 15 al 21 d’agost una Festa Major molt esperada, tant per als graciencs i gracienques com pel conjunt de la ciutadania de Barcelona i els visitants estiuencs que, sorpresos, passejaran bocabadats amb els guarnits dels carrers de la Vila.

I és que el guarnit segueix sent l’element principal de les festes i el més protegit pels organitzadors, la Fundació Festa Major de Gràcia. Enguany segueix la campanya Respectem el guarnit que, com a novetat, s’implantarà en més productes i materials de les festes: se n’han fet mocadors, globus, gots i el seu logotip apareix a les cintes de la Guàrdia Urbana i en una nova bandera, que s’afegeix a les tradicionals (la de la Fundació, la catalana i la del Districte).
A més, hi haurà dos carrers i places més guarnits que l’any passat. Es tracta de Fraternitat de dalt i la plaça del Poble Romaní, que participaran en el concurs amb les seves temàtiques.

Una altra campanya que s’estrena enguany, a més de la relacionada amb el guarnit, és el nou marxandatge elaborat a partir del logotip de la silueta del Districte. Se n’han fet bosses, dessuadores, polos, gorres i tasses com a prova pilot. “La idea és que no caduquin i per aquest motiu no s’hi imprimeix l’any, de manera que es podran fer servir en tots els actes al llarg de l’any”, segons expliquen des de la Fundació Festa Major de Gràcia.

El teixit associatiu i comercial de la Vila segueix sent clau per a l’organització i finançament de la Festa Major. En aquest sentit, enguany s’afegeix l’empresa Montana, la qual ha col·laborat aportant esprais per als guarnits. També s’està estudiant un conveni per proveir els carrers de gel per a les begudes.

Pel que fa al patrocini de la Festa Major, enguany segueix sent San Miquel, que es va estrenar l’edició passada. Aleshores va haver-hi polèmica, ja que xocava amb l’espònsor del Festigàbal, Damm. Això es va solucionar traslladant el festival de música alternativa de l’Heliogàbal a la Sedeta, com es farà també enguany.

La Festa Major Alternativa seguirà celebrant-se a la plaça del Raspall i enguany el seu centre temàtic és el suport als refugiats i el rebuig a les polítiques de la Unió Europea envers aquesta problemàtica.

Pel que fa a seguretat i possibles molèsties veïnals, en aquesta edició es torna a apostar pel sistema de segona corona i s’instal·laran controladors de decibels als carrers. A més, s’ha apostat per una Festa Major més sostenible i s’ha renovat gran part de l’enllumenat amb sistema LED.

Una altra novetat és el regidor, Eloi Badia. És el segon any consecutiu amb un edil renovat, després que l’any passat aterrés de zero Raimundo Viejo.

LA FESTA MAJOR A LES ESCOLES
A partir del setembre la Fundació Festa Major de Gràcia ha arribat a un conveni amb les escoles Nou Patufet i Sant Josep, les quals inclouran un projecte d’elaboració de guarnits per als seus alumnes.

 

Imma Sust serà la pregonera
de la Festa Major d’enguany

La presentadora, monologuista i escriptora Imma Sust serà la pregonera de la Festa Major d’enguany.

L’elecció de Sust ha estat consensuada entre el Districte i la Fundació Festa Major de Gràcia. Enguany la tradicional lectura del pregó es farà la tarda del 14 d’agost i, com ja és habitual, el lloc escollit és el balcó de la seu del Districte, a la plaça de la Vila.

Sust va néixer a Gràcia l’any 1974. Va passar la seva infantesa al carrer Secretari Coloma i ha mantingut sempre un estret lligam amb el districte. La comunicadora acumula més de 20 anys d’experiència treballant a diferents mitjans com TV3, Tele 5, La Sexta, Cuatro, BTV, RAC1, Catalunya Ràdio, COM Ràdio, RNE o El Periódico de Catalunya. Actualment és l’encarregada de la botiga Amantis situada al carrer Torrent de l’Olla, 145, un espai on no només treballa sinó que “és el lloc de trobada d’amics de sempre”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram