La trobada de demà reunirà una vintena de colles. Foto: Ajuntament

La Vila acollirà demà una nova edició de la Trobada Biennal dels Gegants de Gràcia, que enguany celebra el seu 20è aniversari i, a més, coincideix amb la Festa del Comerç. Es tracta d’una trobada que se celebra el primer dissabte de maig dels anys parells.

L’acte comptarà amb la participació d’una vintena de colles d’arreu del país, com ara els gegants del Carnaval de Solsona, els de Vilanova i la Geltrú, els de Sabadell, els de Sant Cugat o els de Puigcerdà. Entre aquestes també hi seran presents diferents colles de la ciutat, com per exemple els gegants del Tricentenari, els de Sarrià, els de la Plaça Nova, els de la Barceloneta i els de la Sagrera.

El programa d’activitats arrencarà dos quarts de deu del matí amb la cercavila de matinades que recorrerà els carrers més cèntrics de la Vila i acabarà a la plaça de la Vila. A la tarda els gegants agafaran tot el protagonisme. A les cinc hi haurà una plantada a dalt de tot de Gran de Gràcia, que una hora més tard es convertirà en una cercavila que baixarà per tot el carrer. Una estona més tard, a dos quarts de vuit del vespre, arribarà el moment estel·lar del dia, la mostra de balls a la plaça de la Vila. Posteriorment es reprendrà la cercavila fins als Jardinets.

DES DE 1982
En Pau i la Llibertat, els Gegants de Gràcia, van ser construïts el 1982 i representen una parella burgesa barcelonina del segle XIX. Els noms van ser triats per votació popular entre els nens de les escoles de la Vila. El nom de Pau homenatja el batlle que va aconseguir la independència de Gràcia l’any 1887, Pau Fatjó. El nom de Llibertat respon a diverses raons: la seu del primer Ajuntament era a la plaça de la Llibertat, es tracta d’un carrer que ha mantingut intacte el seu nom tot i els canvis polítics i, finalment, perquè es tracta d’un nom molt lligat a les reivindicacions històriques que han protagonitzat els graciencs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram