Són nombroses les protestes que han fet els joves pel Casal. Foto: Arxiu

La pressió popular va evitar ahir al matí que fos desallotjat l’edifici del Casal Popular que okupa l’Assemblea de Joves de Gràcia a l’encreuament del carrer de Torrent de l’Olla i Ros d’Olano.

Aquest impediment és el pas previ perquè, segons l’entitat “puguem celebrar l’11è aniversari a l’espai okupat”. I és que els joves del barri van entrar en aquest edifici l’any 2002. Des d’aleshores han estat nombroses les ocasions en les que s’han presentat recursos per buidar aquest equipament. Finalment el jutge va fixar data de desallotjament oberta al llarg de les dues primeres setmanes de febrer.

El desplegament policial era notable, fins a cinc furgonetes es van instal·lar a la confluència entre Marina i Travessera de Gràcia a l’espera d’iniciar el moviment. Tot i que les intencions dels Mossos d’Esquadra eren realitzar el desallotjament durant el dia d’ahir, la presència de joves a les portes de l’equipament podria haver estat el motiu pel qual els agents van decidir no actuar. Un centenar de joves que freqüenten el Casal, esperaven al carrer de Ros d’Olano des de les 5.30h de la matinada.

Tot i que ahir, finalment, no es dugués a terme la desocupació, la policia catalana té ordre de procedir al desallotjament i tapiar l’espai ja que les mesures de l’edifici no permeten desenvolupar-hi cap altra activitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram