Una imatge de l’edifici ocupat. Foto. Twitter (@PAH_BCN)

La PAH Barcelona va anunciar públicament diumenge passat l’ocupació d’un bloc de pisos situat a la Travessera de Gràcia, concretament al número 156, que es converteix en el primer bloc que la plataforma ocupa al districte.

Segons van explicar des de la plataforma, el passat mes de setembre van descobrir que a l’edifici només hi quedava una persona. Va ser quan es van presentar al bloc per aturar el desnonament que van adonar-se de la situació. Ara a la finca hi viuen cinc persones, entre les quals hi ha una menor, de tres famílies diferents. Des de la plataforma també van explicar que Arquitectes Sense Fronteres els ha confirmat que l’edifici està en bon estat per tal que aquestes famílies hi visquin.

LA JAHNELA
L’edifici ha estat batejat per la PAH amb el nom de ‘Jahnela’, que en portuguès significa finestra. El nom, escollit per les famílies que viuen a l’edifici, representa “una finestra oberta a la regularització de la seva situació d’exclusió residencial”. Pel que fa als propietaris del bloc, la PAH ha explicat que pertany a Promociones Lladero SA, “una societat anònima que té com a únic soci Picton Investments SL, a càrrec de la qual hi ha una alt càrrec de Goldman Sachs”. Segons la plataforma, que reivindica que el bloc estaria esperant el seu enderroc si no fos per ells, “l’única finalitat de Goldman Sachs és especular amb l’habitatge”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram