Foto: PSC

Entre les diferents propostes del Partit Socialista de Catalunya per al districte de Gràcia, hi destaca el compromís per continuar limitant el trànsit rodat, a favor del vianant. Aquesta és una política que ha defensat el seu candidat, Jordi Hereu, durant tot el seu mandat. La previsió dels socialistes és transformar més car­rers en plataforma única, per tal de mantenir la convivència entre cotxes, motos, bicicletes i, sobretot, vianants. A més, es promocionaran comercial i urbanísticament els barris del nord del districte, aprofitant la reforma de l’avinguda Vallcarca.

Quin és el gran projecte per al proper mandat a Gràcia?

La centralitat del districte de Gràcia fa que el seu espai públic sigui molt atractiu per al conjunt d’associacions i entitats, així com per a empreses i privats. Convé mantenir un equilibri raonable entre els diferents usos que se li dóna, per garantir una bona convivència. Proposem l’elaboració d’un estudi i d’un protocol d’usos del seu espai públic. Impulsarem polítiques destinades a la millora de serveis per a la gent gran. Gràcia ha de tenir un paper rellevant pel que fa a la gestió i promoció cultural a la ciutat.

Com pot Barcelona lluitar contra la crisi?

La meva prioritat és crear ocupació de qualitat, liderant la recuperació econòmica de l’Estat. La crisi no ha aturat Barcelona. En aquests quatre anys hem invertit més que cap altra ciutat espanyola i hem mantingut la nostra solvència financera, gràcies a un model econòmic diversificat i a un model de gestió, basat en la col·laboració entre l’administració, el sector privat i la societat civil.

Quina serà la seva primera mesura com a alcalde?

La primera cosa que faré serà demanar, formalment, una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per oferir-li la col·laboració de Barcelona, exercint la seva condició de capital de Catalunya, per treballar de manera conjunta i coordinada perquè capital i país liderem la recuperació econòmica de tot l’Estat. Li exigiré que desbloqui les 43 retallades que ha aplicat a Barcelona en matèria d’equipaments socials, educatius, culturals… La situació és intolerable, aquests serveis estaven planificats per atendre una realitat i una necessitat social a la que hem de donar resposta.

Barcelona és segura?

Sí, Barcelona és una ciutat segura. Una altra cosa és la percepció de seguretat que té la ciutadania. Sé que, després de l’atur, la seguretat és el tema que més preocupa als barcelonins. Vull consolidar Barcelona com a capital de la convivència. A més de liderar la reforma del Codi Penal per combatre la multireincidència, i ser la primera ciutat d’Espanya en implantar un model de justícia de proximitat, el mandat que ve demanaré al ministeri de l’Interior que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial, i al Parlament que redacti una llei catalana del civisme que reforci les ordenances municipals.

Què li falta i sobra a la ciutat?

A Barcelona li falta ser la seu oficial de més institucions de l’administració de l’Estat. Volem acollir més organismes. Li sobren determinades minories que volen imposar-se per la força, des del delicte o la intransigència, a l’interès de la majoria.

Quina Barcelona proposa el seu partit per al futur?

La Barcelona que crea ocupació i lidera el procés de recuperació econòmica de tot l’Estat. És la Barcelona de la igualtat d’oportunitats, de la gent, que prioritza els serveis públics. En aquests 30 anys de democràcia, el PSC és el partit que ha transformat el país des de la proximitat. Els ajuntaments socialistes i el seu servei als ciutadans han estat els artífex del salt qualitatiu i d’escala que ha reforçat la Catalunya democràtica.

Per què l’hauria de votar?

Perquè, com a ciutadà i alcalde, estic convençut que Barcelona ha de seguir sent d’esquerres i progressista. Barcelona és la meva raó de ser. És un honor i un orgull representar-la des d’un esperit de servei rigorós i responsable, sempre al servei de la ciutadania. Vull que la meva ciutat, que és la de tots, sigui la ciutat de la igualtat d’oportunitats, la ciutat capital de la convivència, de l’esport, de la cultura i de la Mediterrània. Represento la Barcelona que confia en les seves fortaleses. La Barcelona que està convençuda del seu lideratge. Crec en la Barcelona que treballa des de la proximitat de cadascun dels 73 barris de la ciutat i que pensa des de la globalitat, conservant la seva identitat i les seves arrels. Amb Jordi Hereu, tu i jo, junts, som i fem Barcelona.