El Henkel és l’últim hotel que ha obtingut permís per fer-se a Gràcia. Foto: Arxiu

Si no hi ha canvis en les setmanes vinents, d’ara endavant bona part del districte ja no podrà acollir més places hoteleres ni es podran fer nous hotels encara que en tanqui algun. Així ho estableix l’esbós del pla especial regulador (Peuat) que el consistori va presentar a principis d’aquesta setmana.

El nou pla regulador contempla tres zones diferenciades en funció de la densitat actual. A l’anomenada “part central”, de la qual forma part quasi tot el districte -aquesta part s’ha d’acabar de definir però el mapa presentat per l’Ajuntament permet deduir que quasi tot el districte en forma part- no es permetran més places hoteleres encara que hi hagi baixes. Només a la part més alta del districte -la zona de Vallcarca-, que forma part de la segona corona, és podran fer altes si hi ha hagut baixes prèvies. Segons el croquis municipal, només es podran generar noves places a Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu i en una part de Sants i Sarrià Sant-Gervasi.

Pel que fa als pisos turístics, tal com va explicar durant la presentació del document la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, l’aposta és el “creixement zero” a tota la ciutat. La intenció, doncs, és que es mantinguin els 9.606 actuals que hi ha al conjunt de la ciutat.

Héctor Panizo, membre de Gràcia cap a on vas? i de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, explica a Línia Gràcia que la proposta “és positiva perquè parla de decreixement però estem decebuts perquè el decreixement natural que planteja l’Ajuntament no existeix”.

D’altra banda, dels del Gremi d’Hotelers diuen que cal “restablir la legalitat pública a la ciutat” i recorden que “no s’està combatent el problema de les places il·legals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram