El cartell de la celebració d’enguany. Foto: Coordinadora Popular de Festes

Un any més, diverses entitats de la Vila organitzen la Festa Major Popular de Gràcia, un esdeveniment paral·lel a les celebracions del consistori i de la Fundació Festa Major de Gràcia, però que reuneix cada any nombroses persones a la plaça del Raspall.

Durant cinc dies, aquest racó gracienc acollirà activitats i actuacions musicals diverses, una programació que segons informen a Línia Gràcia fonts de la Coordinadora Popular de Festes, tindrà una vocació diürna. “En els últims anys promocionem molt la programació de dia”, explica Martí Humet, portaveu de la Coordinadora.

Per altra banda, la programació de la festa alternativa de Gràcia tindrà un esperit continuista i similar a la dels anys anteriors, però sense perdre el seu esperit combatiu, que queda reflectit en el cartell de la celebració i en la voluntat dels seus organitzadors, que rebutgen “qualsevol intervenció de patrocinis privats que puguin tenir poder de decisió a la festa i condicionar-la”, afirma Martí. Tot i que reconeixen els problemes de finançament que tenen les comissions de festes, des de la Coordinadora creuen que “hi ha una altra manera d’organitzar una festa”.

Durant dos dies –dilluns 18 i dimarts 19–, els actes que se celebraran estaran organitzats per altres entitats del barri, que tot i no formar part de la Coordinadora Popular de Festes es faran càrrec de les activitats programades.