Los Garrapateros actuaran diumenge 21 d’agost. Foto: FB Los Garrapateros

El suport als refugiats i el rebuig a la resposta de la Unió Europea a aquesta crisi, amb el tancament de fronteres, és l’eix temàtic de la Festa Major Popular d’enguany, que té com a lema Cap persona és il·legal. “El guarnit consistirà en imatges de resistència dels refugiats”, expliquen a Línia Gràcia des de la Comissió de Festes Populars.

La plaça del Raspall segueix sent l’epicentre de la Festa Major Popular, que està coordinada per Arran Gràcia, la CUP Gràcia, Kasa de la Muntanya i Endavant Gràcia (totes formen la CFP). La festa està autogestionada i no depèn d’ajuts ni patrocinis.

La Festa Major Popular arrencarà dilluns 15 d’agost amb un vermut musical amb el PD Gramola Tapiola i seguirà amb un dinar “antirepressiu”. A la nit hi haurà un concert de Lad Cuig Gatibu i el PD Morrison. L’endemà també començarà amb un vermut musical i es farà un mural-collage col·laboratiu. A les set de la tarda hi haurà una xerrada sobre la situació dels refugiats i el paper de la UE. Més tard actuarà la Comunidad Pukaj Wayra i a la nit, PD Cuca, Mash Masters, PD Gaya i PD Cooba.

Divendres 19, a més del vermut, hi haurà un concurs d’arrossos i a la nit tocaran La Xamfaina Sigelpa Funkoteka + Sr. Oca. Dissabte 20 destaca la música tradicional senegalesa amb Laye Guisse & Muslaï Folk, la marxa de torxes Rescat i els concerts de Los Tronchos, La Banda i Biruji. L’últim dia acabarà amb el concert de Los Garrapateros, Tremenda Jauria i PD Heidi Gaga.

La Festa Major Popular també tindrà activitats infantils: el primer dia amb Jaume Ibars i el dia 19 amb titelles de Barrabassades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram