La Torre del Rellotge, de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias. Foto: Línia Gràcia

150 anys fent de testimoni de la història de la Vila. Això és el que porta fent el Campanar de la plaça de la Vila o Torre del Rellotge des del 8 de desembre de 1864, data de la inauguració d’aquest símbol i element primordial del patrimoni arquitectònic gracienc.

Aprofitant aquesta efemèride se celebraran, a partir d’ara i durant l’any que ve, una sèrie d’activitats i actes commemoratius aprovats en una mesura de govern del Districte. Dissabte dia 13 de desembre tindrà lloc una cercavila pels diferents carrers de la Vila que organitza la colla dels Geganters de Gràcia. També servirà per celebrar el 30è aniversari de la construcció del capgròs inspirat en el Campanar, ‘El Pepitu Campanar’, i el 10è de la seva conversió en gegantó. El calendari de celebracions també inclou l’exposició ‘El campanar i la Revolta de les Quintes de 1870’, un acte acadèmic i la presentació del llibre ‘El campanar de Gràcia, símbol i testimoni d’una vila’, d’Eloi Babiano i Josep Maria Contel. Tots aquests actes estaran organitzats pel Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis.

D’altra banda, el campanar ja torna a estar llest després que fa un mes es desprengués una llosa de la balconada que va obligar a instal·lar un perímetre de seguretat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram