L’aspecte de la nova biblioteca deixa entreveure el final de les obres. Arxiu

Els veïns que visquin a prop del passeig de la Vall d’Hebron s’hauran adonat els darrers dies que la nova biblioteca de Penitents està pràcticament acabada, encarant ja la seva recta final. No hi ha una data concreta per a l’obertura de la instal·lació, però el districte ja ha confirmat a Línia Gràcia que serà durant el mes de maig, malgrat que encara és aviat per concretar el dia. Des de finals d’aquest mes, quan s’enllestiran les obres, fins al mes de maig es durà a terme el trasllat de tot el fons documental que s’allotjarà, a partir d’ara, a la nova biblioteca.

Amb l’obertura de la biblioteca del barri dels Penitents (entre els carrers Canaan i carretera de Sant Cugat), es completarà tota la xarxa de biblioteques del Districte, que ja compta amb la Jaume Fuster i la Vila de Gràcia. El nou edifici, que s’ha construït durant l’últim any i mig, tindrà quatre plantes i quasi 1.300 metres quadrats. Aquestes dimensions permetran crear diferents espais a dins de la biblioteca, com una zona infantil, una àrea reservada a les revistes i una altra per al material audiovisual, i una sala polivalent, per exemple.

HOMENATGE

La nova biblioteca de Penitents tindrà el nom de Maria Antonieta Cot i Miralpeix, en homenatge a la bibliotecària activista, que durant els anys del franquisme va introduir tota mena de llibres escrits en català a les sales de lectura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram