La Festa Major de Gràcia, a causa del seu enorme impacte, que va més enllà de la Vila, necessita un desplegament d’infraestructures i operatiu de primer ordre. L’afluència de gent durant els set dies de la festa s’acosta als dos milions de persones, cosa que significa que la tasca de l’administració i de la Fundació han de ser d’una gran precisió per tal que tot funcioni correctament i no hi hagi problemes.

En aquesta línia, el millor punt de partida és la bona tasca realitzada en els darrers anys, especialment en una sèrie de punts concrets, que ha permès establir un sistema organitzatiu que ha garantit el bon desenvolupament de totes les activitats programades.

Entre aquests punts hi ha el treball conjunt amb les associacions dels carrers per aconseguir una millora continuada en els temes de prevenció. Així doncs, s’aposta per una festa preventiva, accessible i segura seguint totes les mesures que l’any passat van donar bons resultats.

No només és imprescindible, però, aquest treball en equip que han fet els carrers i els altres espais de la festa amb la Fundació i el Districte, sinó que també és fonamental tot allò que té a veure amb la informació preventiva dels talls de trànsit, les diferents mesures informatives adreçades al veïnat i els comerciants perquè tingui cura de cara als correfocs, els itineraris recomanats i el pla d’accés de sentit obligatori per als visitants dels carrers guarnits en moments de màxim aforament, l’elaboració d’un mapa de mobilitat i l’aposta per una festa més accessible pel que fa a les barreres arquitectòniques i també de comunicació.

La línia de treball adoptada també inclou la voluntat de garantir l’eficàcia dels serveis, que incorpora un pla que garanteix un gran desplegament de lavabos, limitadors de so, neteja i inspeccions nocturnes. Una tasca que s’afegeix al civisme, amb el respecte als guarnits, al descans dels veïns i a la neteja dels carrers, que sempre ha de ser present aquests dies.

FESTA DIÜRNA
Un dels aspectes que tant la Fundació com el Districte volen potenciar, tal com ja s’ha fet en els darrers anys, és el component de festa diürna de la Festa Major. És per aquest motiu que la programació de la festa incorpora molts actes en horari diürn per tal que el protagonisme no només sigui per als noctàmbuls.

Per acabar d’aconseguir que la festa rutlli perfectament no hi podia faltar el seu aspecte sostenible i cívic. El seu protagonisme es veu en els materials de reciclatge que serveixen per guarnir els carrers, en la recollida selectiva, en el reforç del servei de neteja i en la limitació del so, un dels aspectes més importants.

Tot plegat permetrà que tots aquells graciencs i no graciencs que vulguin gaudir de la Festa Major, entre ells els mateixos veïns, ho puguin fer amb totes les comoditats possibles. Ara només cal esperar que comenci la festa.