La derrota de l’Europa enfront el Balaguer ha esvaït el somni de l’ascens. CEEuropa.cat

El Club Esportiu Europa ho havia somiat durant tota la temporada i la bona ratxa, tant de joc com de resultats, feia possible la gesta de classificar-se per a la promoció d’ascens a Segona Divisió B. L’equip, però, s’ha topat amb una realitat que, dit de passada, no ha estat justa amb el seu esforç i treball.

Una mala ratxa de resultats en els últims quatre partits, culminada amb la derrota aquest cap de setmana davant del Balaguer per 2 a 1, ha esguerrat les esperances de l’equip escapulat de lluitar per l’ascens. Malgrat tot, a hores d’ara, ha igualat el nombre de punts de la temporada passada (54 punts), la major puntuació dels escapulats a Tercera. L’objectiu actual, doncs, és superar aquesta xifra i, de retruc, superar la vuitena posició aconseguida l’any passat. Ara mateix es troba en la setena posició.

MAL INICI

L’Europa afrontava el partit contra el Balaguer amb l’orgull ferit, després de l’empat enfront el Vilanova, un partit que va acabar amb tres escapulats expulsats i un Nou Sardenya totalment crispat per l’arbitratge del col·legiat Galan Baró. El que havia de ser el resorgir de la fera ferida es va convertir en un malson quan l’arbitre pitava un clar penal contra l’Europa als quatre minuts de joc.

El gol, tan matiner, va desestabilitzar l’equip de Gràcia i va provocar que anés a remolc en tot moment. A la segona part, i malgrat tenir superioritat numèrica, el Balaguer va aconseguir el segon gol. Malgrat l’esperit lluitador de l’Europa i el seu sacrifici, l’equip escapulat no va trobar més premi que el gol de l’honor, aconseguit a pocs minuts del final del matx.

ARA, A COMPLIR

Malgrat que encara no és impossible matemàticament classificar-se per al play-off d’ascens a Segona B, l’Europa es troba a un món de l’objectiu. A falta de tant sols tres partits, i situat en setena posició, amb 54 punts, es troba a sis del quart classificat, el Reus (60 punts).

El calendari tampoc no l’afavoreix excesivament, ja que un dels partits l’enfrontarà al Pobla de Mafumet, un dels seus rivals directes, classificat en tercera posició, amb 61 punts. Així doncs, a l’equip escapulat només li queda fer un bon paper en aquests darrers encontres i, sobretot, superar la puntuació aconseguida durant la temporada passada.

LES MILLORS NOIES

El CE Europa està d’enhorabona en una altra secció del club. Es tracta del Femení A, que juga en el grup III de la Lliga Nacional. Les noies escapulades han aconseguit la millor classificació de la seva història, quedant en setena posició. Una de les seves jugadores més destacades, Asako, va aconseguir el darrer gol de la temporada, un gol olímpic, fet directament des del còrner. Un gol que va significar el triomf davant del Vic (1-2).