El pati de l’Escola Montseny romandrà obert el juliol. Foto: CEIP Montseny

L’arribada de l’estiu representa un esclat d’alegria per als més petits de la casa, que durant gairebé 3 mesos gaudiran de temps lliure i oblidaran les incipients preocupacions de l’escola. Tanmateix, les vacances suposen per als pares un mal de cap a l’hora de decidir què fer amb els seus fills. Una opció és el programa de Patis Escolars Oberts al Barri a l’Escola Montseny de Gràcia (carrer Torrent del Remei, 2), que enguany ofereix un espai de joc delimitat i tot un seguit d’activitats lúdiques i esportives per mantenir entretinguda la mainada al llarg del mes de juliol.

El programa, que va començar el passat 23 de juny i s’allargarà fins al 31 de juliol (de dilluns a diumenge, de 5 de la tarda a 8 del vespre), ofereix, a més, diverses activitats de dinamització educatives. Una d’elles se celebrarà el pròxim dia 9 de juliol a partir de les 6 de la tarda, i portarà de nom Una tarda extrem!. Nou dies més tard, el pati de l’Escola Montseny acollirà una jornada d’spiribol, un esport alternatiu de raqueta on poden participar diversos jugadors i que consisteix a fer girar una pilota lligada a una corda al voltant d’un pal ancorat a terra. Aquestes activitats de dinamització se sumen a les ja celebrades durant els primers dies del programa: una tarda de rugby divendres passat dia 27 de juny i una sessió de teatre el 2 de juliol passat.

Aquest programa compta amb el suport de la Fundació Jaume Bofill i hi col·labora el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), l’Associació Bambolinó i el Barcelona Universitari Club (BUC).

Una bona manera de passar l’estiu

Els patis de les escoles barcelonines obren com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents fora de l’horari escolar gràcies al programa Patis Escolars Oberts al Barri. Els principals objectius d’aquesta mesura són optimitzar la utilització dels centres escolars a través de potenciar el seu vessant educatiu i social, i donar una alternativa de lleure als infants i joves en un context segur i de proximitat.
Els patis escolars oberts compten amb un servei de monitors que els obren i els tanquen dins dels horaris previstos i vetllen pel bon ús de les seves instal·lacions.
El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, explica que “aquestes activitats tenen com a objectiu oferir als nois i noies, i també a les seves famílies, més alternatives per poder gaudir d’aquests llocs”. Tot plegat, una bona manera de passar l’estiu en família i proporcionar un espai de joc conegut, segur i proper per als més petits de la casa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram