S’han consensuat mesures per millorar la mobilitat als entorns del Parc Güell. Arxiu/Cristian Gómez

“Els veïns del Coll que volen anar al Club Natació, per força, han de travessar el Parc Güell, per tant, l’Ajuntament ha d’intentar conciliar l’ús del parc com una atracció turística i com a via de pas dels veïns, ja que cal recordar que continua sent un parc públic”. Amb aquestes paraules, la regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, explicava a aquest periòdic la importància de debatre, tard o d’hora, sobre l’ús que s’ha de donar al Parc Güell i la seva protecció. A la vegada, però, es planteja una altra problemàtica que porta anys preocupant als veïns dels barris colindants al Parc: el col·lapse que suposa la gran afluència de turistes al Parc i l’aturada constant d’autocars a les seves entrades.

Per tal de trobar alguna solució a aquest segon problema, la regidora Vila es va reunir amb els veïns, per tal de buscar mesures que permetissin conciliar la mobilitat dels turistes que volen visitar el Parc Güell amb la comoditat i tranquil·litat dels propis veïns. De moment, s’han acordat una sèrie de mesures per millorar la situació a la banda de la car­retera del Carmel i l’entrada corresponent al Parc Güell.

APARCA ON PUGUIS

L’any 2007 es va habilitar a la car­retera del Carmel, just a davant de l’entrada al Parc Güell, un aparcament d’autocars amb 32 places de pagament, amb un màxim de dues hores d’estacionament. El dia a dia ha demostrat que aquest nombre de places és insuficient i que el pàrquing acaba saturat dia sí, dia també.

Els veïns de l’entorn del Parc han denunciat que, cada dia, els autocars s’aturen al bell mig de la carretera del Carmel, que únicament té dos carrils de circulació, i fan baixar els seus ocupants, amb el perill que això comporta. A més, tal com explica Francina Vila, responsable política d’Horta-Guinardó i representant del consistori en aquesta reunió, aquest col·lapse viari s’estén als carrers propers i, a la vegada, entorpeix el pas de l’autobús de la Línia 24.

PLACES TEMPORALS

No són solucions definitives, però la representant política i els veïns van arribar a uns acords que poden alleugerir les molèsties durant aquest estiu. “No són definitives, però permeten solventar alguns problemes de mobilitat que angoixaven als veïns”, explica la regidora Francina Vila.

De moment, es duen a terme tres accions. Per una banda, de les 32 places d’aparcament del pàrquing d’autocars, s’han reservat cinc que seran d’ús exclusiu i gratuït per als autocars que vagin a deixar o a recollir els turistes. Això sí, no s’hi podran estar més de deu minuts aparcats. D’aquesta manera, s’evitarà que els autocars ocupin tota la carretera del Carmel.

A més, es reforçarà la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, per tal de garantir que es compleixi aquesta normativa d’estacionament en les noves places i, a la vegada, garantir la fluïdesa del trànsit.

MÉS SEGURETAT VIÀRIA

Segons Francina Vila, han detectat que el col·lapse de la carretera del Carmel havia provocat el trasllat del trànsit a carrers colindants, més estrets i amb un major pas de vianants, augmentant la sensació d’inseguretat viària.

Per aquesta raó, entre les mesures preses, hi ha la millora de la senyalització al carrer Albert Llanas, així com la instal·lació de bandes rugoses i prohibir-hi el pas d’autocars o camions d’alt tonatge. S’hi han pintat dos nous passos de vianants. Tot de mesures que, per una banda, tracten de millorar la seguretat dels veïns i, a la vegada, volen facilitar l’accés dels turistes sense crear més molèsties de les necessàries als ciutadans de l’entorn.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram