Manifestació contra el tancament de la llibreria. Foto: Twitter (@JuanDHaro)

La polèmica llibreria Europa podria tenir, aquesta vegada sí, els dies comptats després que l’Ajuntament va anunciar el passat dia 19 que impedirà que la llibreria pugui tornar a obrir.

El Districte, coordinat amb la Fiscalia, té emesa una ordre de cessament que entrarà en vigor quan s’aixequi el precinte cautelar emès pel jutge arran de l’operació policial del 9 de juliol contra l’establiment i el seu propietari, Pedro Varela, que va servir per intervenir 15.000 exemplars on es feia apologia del nazisme.

El Districte recolza la seva decisió en el fet que segons l’informe policial, la llibreria és una activitat pantalla per ocultar, en realitat, una sala de reunions i conferències des d’on s’hauria fet apologia del nazisme. En paral·lel, el Districte va descobrir fa unes setmanes que la llibreria no tenia la llicència d’activitat corresponent ni complia amb les mesures de seguretat obligatòries.

El passat dissabte dia 23 una dotzena d’ultres es van concentrar a davant de la llibreria per protestar pel seu tancament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram