L’activista indígena mexicana Nestora Salgado va ser ahir al Banc Expropiat per pronunciar una xerrada on va explicar la seva trajectòria com a defensora dels drets i la justícia indígena a Mèxic.

Durant la xerrada, que va dur per títol ‘La fabricación del delito y los culpables’, Salgado va explicar la seva experiència com a activista, líder i comandant de la policia comunitària a la comunitat d’Olinalá, a l’estat de Guerrero. Es tracta d’una policia formada per la seva comunitat després que l’any 2012 fos assassinat un taxista. Salgado va ser escollida com a comandant de les patrulles que aquest grup va crear i el 2013 van detenir diverses persones acusades de matar el propietari de diverses vaques per robar els animals.

Salgado va ser detinguda el 2013 acusada de segrest per aquella detenció i no va ser posada en llibertat fins al passat mes de febrer, després de passar dos anys i mig en una presó d’alta seguretat. La seva llibertat va arribar després que ho sol·licités el Grup de Treball sobre Detenció Arbitrària de l’ONU.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram