Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, el candidat a president de Junts+. Foto: ACN

Junts+ és el partit més votat aquest 12M a Gràcia. Amb un 26% dels vots, tres punts més que en les darreres eleccions catalanes, el partit de Carles Puigdemont ha reeditat la victòria al districte i ha obtingut 14.040 vots.

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) també millorat resultats. Els 11.412 vots als socialistes han servit perquè el partit hagi fet el ‘sorpasso’ a Esquerra Republicana (ERC) com a la segona força a Gràcia. El partit de Salvador Illa ha aconseguit més d’un 21% de les paperetes gracienques, quatre punts més que en el 2021.

ERC, amb menys de 8.000 vots i un 15% dels vots, és la tercera força al districte, però també la que més suport ha perdut en aquests comicis. De fet, ha caigut més de sis punts.

La CUP també ha perdut suport, tres punts menys, i ha quedat per darrere del Partit Popular. Els anticapitalistes han atret un vuit per cent dels vots, i els populars un nou.

Comuns Sumar s’ha mantingut com el quart partit més votat a Gràcia, amb un 12% dels vots, gairebé un punt més que fa tres anys.

Les extremes dretes de VOX i Aliança Catalana han aconseguit ser la setena i la vuitena força més votades.

Per la seva banda, Ciutadans ha patit el mateix daltabaix que a la resta del país i no ha arribat a atreure ni a un 0,5% dels vots del districte, lluny del 4% del 2021. Ha quedat per darrere dels independentistes d’Alhora i els animalistes del PACMA.

La participació ha crescut més de dos punts i s’ha situat en un 66%, tot i que es manté com la d’una de les més baixes de la història.

Al conjunt de la ciutat, el partit més votat ha sigut el PSC.

El PSC s’imposa còmodament a Barcelona aquest 12M mentre ERC s’enfonsa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram