Carrer guarnit Gràcia

Els carrers guarnits, emblema de la Festa Major. Foto: Twitter (@AdaColau)

Era d’esperar que la pandèmia canviés alguns hàbits o comportaments, però era difícil d’imaginar que podria transformar una cosa tan simbòlica com el Concurs de Carrers Guarnits de la Festa Major de Gràcia, segons va avançar l’Independent de Gràcia. Això ho confirma la presidenta de la Fundació Festa Major, Lina López, explicant que els patrons de les comissions de les festes votaran el pròxim juny si enguany hi haurà concurs o no.

Les opcions són tres: mantenir la modalitat de concurs del 2019 ­­­­–rànquing de carrers de més ben valorats a menys–, no fer-lo, com l’any passat, i donar a cada carrer un diploma amb una particularitat que el defineix –“el més blau” o “el més original”– o un format híbrid entre les dues opcions anteriors on els deu millors competeixen en un rànquing i la resta són valorats amb els diplomes. “La votació es fa perquè algunes comissions han demanat fer el mateix que el 2021, quan no es va poder celebrar el concurs per la pandèmia”, diu López i afegeix: “Hi ha gent que no li agrada el concurs perquè és més competitiu i hi ha carrers que sempre queden els últims”.

Tot i els canvis que es poden produir en la manera de valorar els guarnits, està clar que no hi ha intenció que aquests desapareguin. La seva importància, tal com afirma López, té molt de pes: “Són l’essència de les festes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram