Carrer Gràcia guarnit

Un dels carrers guarnits de la Festa Major de l’any passat. Foto: Miquel Vera/ACN

L’agost ja és aquí i amb ell arriba una de les festes més importants de la ciutat. Un any més, els carrers de Gràcia s’engalanaran per la Festa Major, que tindrà lloc del 15 al 21 d’agost. A part del tradicional concurs dels carrers guarnits, la programació inclou una oferta variada per a tots els públics de música, espectacles i propostes culturals. De fet, hi haurà unes 900 activitats gratuïtes durant tots els dies de la festa.

Enguany la Festa Major tindrà dos pregoners, que seran els capitans del primer equip masculí i femení del Club Esportiu Europa, Alex Cano i Andrea Porta. Ambdós conjunts de la vila de Gràcia han segellat un any històric per l’entitat esportiva, ja que han aconseguit ascendir en la mateixa temporada.

Els escenaris de la festa seran l’espai Bailèn i les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i Joanic, però també alguns equipaments, com la Biblioteca Vila de Gràcia, l’Ateneu de Fabricació i el Punt Verd Tabuenca, més enllà de tots els carrers guarnits.

Novetats culturals

Engunay el bestiari popular tindrà un nou integrant, el bou, que s’estrenarà a les festes després que l’any passat ho fes el lleó.

Pel que fa a altres incorporacions a la programació, la visita al refugi en aquest cas serà el de la plaça de la Revolució. Una altra de les apostes, segons explica la presidenta de la Fundació, Lina López, és una activitat d’integració de religions i cultures a la plaça Joanic. “Serà una trobada de caràcter festiu on també hi haurà lectures religioses, concerts de gòspel i de cants gregorians”, confirma López a Línia Gràcia.

Respectuosa i sostenible

Fa anys que des de la Fundació Festa Major de Gràcia i les entitats que hi col·laboren es treballa perquè les festes siguin més amables amb tothom i amb el medi ambient. “No es pot negar que les festes s’han massificat, però intentem que siguin respectuoses i abaixar el volum”, explica la presidenta de la Fundació. Conscient que mai plourà a gust de tothom, López considera que la part més important de les festes és guarnir els carrers, una activitat que ajuda que el barri tingui una aparença “bonica”.

La Fundació Festa Major de Gràcia remarca l’aposta per la sostenibilitat

Pel que fa al medi ambient, explica que, com l’any passat, els gots seran reutilitzables i la samarreta està feta amb materials sostenibles. “La nostra intenció és que la Festa Major cada any sigui més amable amb el medi ambient”, assegura López.

D’altra banda, també es mantenen els punts liles i els informadors LGTBI. Enguany, a més, s’incorporarà un recorregut segur després que en la passada edició es fes una primera prova. Finalment, però, no es va publicar l’itinerari i aquest any sí que es posarà en marxa, amb el seu inici a la plaça de la Revolució.

Cartell de Gina Pont

El disseny de l’artista Gina Pont ha estat l’escollit per ser el cartell oficial de la Festa Major. Precisament, Pont ha guanyat el concurs l’any que aquesta competició arribava a la 30a edició. L’obra va ser escollida per tres membres d’un jurat d’experts en disseny i il·lustració i tres membres de comissions de festes. Tots van coincidir que Pont ha sabut plasmar els diferents elements que representen la festa en la seva globalitat. Entre ells, el disseny inclou unes mans que construeixen els guarnits i una representació de colles de cultura popular amb el mocador casteller. Finalment, els colors del cartell i la presència d’un sol i una lluna representen les activitats de dia i de nit de la Festa Major de Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram