Plaça Raspall

La plaça del Raspall té una vinculació història amb la rumba. Foto: Ajuntament

El bar del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), a la plaça Anna Frank, acollirà el pròxim dimarts 13 de desembre, a partir de les 18:30 de la tarda, la presentació de la Plataforma per la Rumba Catalana.

El naixement d’aquesta plataforma és fruit de l’aposta de diverses entitats de voler preservar la cultura de la rumba en mans dels seus creadors, que són els gitanos, tal com explica Ricard Valentí, president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, una de les entitats associades a la plataforma. En paral·lel, i com a motiu principal de l’acte de presentació de l’entitat, també hi ha l’objectiu dels diversos col·lectius associats d’aconseguir que es reconegui la rumba com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

L’acte comptarà amb la presència de personalitats reconegudes dins el món rumbero i de la societat gitana. I és que Amadeu Valentí, fill del Chacho, i Rosa Pubill, filla de Peret –el rei de la rumba–, seran dues de les persones que intervindran a l’acte –on explicaran els objectius de la plataforma–, a més del mateix Ricard Valentí, entre d’altres.

Amb tot, l’acte s’acabarà amb rumba catalana en directe per a tot el públic que hi assisteix. Un dia abans, el 12 de desembre al matí, la Plataforma per la Rumba Catalana farà un acte tancat de presentació a l’SGAE.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram