La 24a edició dels Premis Vila de Gràcia, que es va celebrar a finals d’abril, va reconèixer el col·lectiu de veïns que es van autoorganitzar per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, i que posteriorment va comptar amb el suport d’ANC Gràcia, Òmnium Gràcia i CDR Gràcia. Aquest grup de veïns són els encarregats d’organitzar les concentracions dels dilluns a la plaça de la Vila.

El guardó es va entregar inicialment a la Plataforma Gràcia Llibertat, que va renunciar-hi en favor d’aquest col·lectiu de veïns per considerar-los més legítims.

Els Premis Vila de Gràcia també van guardonar el projecte Teixint Connexions per la seva tasca de teixir una xarxa educativa, associativa, social, econòmica, esportiva i de lleure. Pel que fa a la recerca i la divulgació històrica, el premi va ser per al projecte ‘Dones de pes’, que ha publicat el llibre ‘Dones de pes, 18 vides de Gràcia 1835-2015’.

Pel que fa a la sostenibilitat i el medi ambient, el guardó va ser per al projecte ‘Quirhort’ (espai Quirón del barri de la Salut9), mentre que la millor iniciativa pedagògica va recaure en el projecte ‘Experimentem amb l’Art’. En comunicació, el reconeixement va ser per al programa ‘Tot Comerç’ de Ràdio Gràcia i el premi d’honor individual va anar a parar a Pepita Pardell per la seva trajectòria en el món de l’animació.

CREU DE SANT JORDI
D’altra banda, la llibretera Montserrat Úbeda (Ona Llibres), va rebre a finals d’abril la Creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió de la literatura i la llengua catalanes.