El nou Pla d’Usos ha de servir per posar al dia l’existent. Foto: Arxiu

“Una de freda i una de calenta”. Així és com valora la plataforma ‘Gràcia on vas?’ la suspensió de llicències –que afecta els albergs, les residències d’estudiants i les botigues de menjar preparat– que ha aprovat inicialment el Districte en l’actualització del Plau d’Usos i el procés participatiu que ha de guiar-lo.

Toni Ramon, president de l’Associació Veïnal de Gràcia i membre de ‘Gràcia on vas?’, explica a Línia Gràcia que la valoració és “una de freda i una de calenta” perquè des de la plataforma “es valora de forma positiva l’acord amb el Districte sobre com posar en marxa el procés participatiu i l’equip de treball que s’ha format”, mentre que considera “negatiu el pla especial per al carrer Sèneca, del qual ens en vam assabentar al setembre i això ha provocat que no hàgim pogut fer al·legacions a la residència d’estudiants de la UIC que hi ha projectada”. L’altra qüestió, afegeix, “és el fet que la moratòria no sigui tan restrictiva amb els barris de la Salut, el Coll i Vallcarca i Penitents”.

Ramon també es mostra crític amb un altre aspecte de la manera d’actuar del Districte, perquè, segons diu i lamenta, “ens hem assabentat a misses dites dels arguments sobre les decisions que ha pres, ja que ens van trucar abans de la seva roda de premsa per comunicar-nos la suspensió de llicències”.

Per la seva banda, fonts del Districte destaquen que aquesta aprovació de la revisió i actualització del Pla d’Usos “serveix per posar l’existent, que ha quedat antiquat, al dia després de l’aparició de nous fenòmens al districte, com les botigues de plats preparats o els albergs”. Les mateixes fonts remarquen que les suspensions de llicències presentades fa dues setmanes tenen com a element positiu el fet que “es personalitzen les decisions segons el barri, mentre que l’antic Pla d’Usos era homogeneïtzador”. A més, es facilitarà l’obertura de nous establiments de caire cultural.

Sobre el procés participatiu, des del Districte s’insisteix en el fet que “serà de tres mesos en comptes de 30 dies com és habitual”, un fet que, segons ells, demostra la voluntat de “consens” de la regidora. Precisament sobre aquesta qüestió, la plataforma ‘Gràcia on vas?’ ha fet púbic el seu enuig, ja que consideren que “el Districte es va comprometre el passat 3 de juliol a impulsar un procés participatiu que s’allargaria fins al 15 de febrer”. Aquesta desavinença, però, sembla més aviat un malentès, ja que Toni Ramon confirma que “la regidora Fandós ja s’ha compromès a seguir parlant amb nosaltres després dels tres mesos d’exposició pública”.

PRESSIÓ VEÏNAL
Dimarts, una setantena de veïns, entre els quals hi havia representants de ‘Gràcia on vas?’, es van concentrar davant la seu del districte per reclamar un barri que tingui com a prioritat els veïns i no els turistes. Els concentrats van voler posar de manifest el seu temor sobre el que denuncia a aquesta publicació Toni Ramon pel que fa la Salut i Vallcarca, ja que temen que tots els serveis relacionats amb el turisme passin a concentrar-se ara en aquests barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram