l’Espai Jove de La Fontana Foto: Arxiu

El Casal de Joves del barri del Coll i l’Espai Jove de La Fontana són els escenaris des d’on els joves de Gràcia començaran a visualitzar el seu futur professional. Els dos centres acullen des del passat mes de gener i fins el proper juliol tot tipus de tallers i xerrades per fomentar l’autoocupació. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a una mesura de govern acceptada pel Districte de Gràcia amb l’objectiu de lluitar per l’ocupació entre els més joves.

Segons el regidor de Joventut a Gràcia, Esteve Suñé, la gran incògnita entre els joves és la desinformació: “hi ha moltes idees i talent però pocs joves s’atreveixen a tirar endavant un projecte pequè els hi sembla molt complicat”. Per aquest motiu el projecte del Districte compta amb el recolzament de l’ens Barcelona Activa.

NEIX UN VIVER DE PROJECTES

La mesura per fer crèixer l’ocupació a Gràcia també compta amb la creació d’un viver de projectes a l’Espai Jove La Fontana, “el primer pas que necessiten molts joves per decidir- se”, assegura el director de l’equipament, Santi Caño.

Afegeix també que al Districte “hi ha molts joves amb idees i molt creatius i cedir-los-hi un espai amb una taula de treball i l’assessorament necessari pot ser el primer pas per perdre la por i dedicar-se a aquella idea de manera seriosa”.