Un agent dels Mossos s’adreça a un vianant. Foto: Mar Vila / ACN

Tot i les reiterades advertències perquè la gent es confini a casa, encara hi ha persones que no fan cas dels avisos. Deixant de banda la gent que es desplaça perquè ha d’anar a treballar, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana havien denunciat fins ahir, al conjunt de la ciutat, gairebé 1.200 persones per incomplir el confinament.

Concretament, la policia catalana havia denunciat 246 persones –les xifres dels Mossos fan referència a dimarts– i la Guàrdia Urbana 939. Les primeres denúncies es van posar dilluns però la majoria de casos van ser de dimarts i ahir. De moment, però, les actes obertes no seran multes, ja que serà el govern espanyol qui acabarà decidint si s’aplica una sanció i, si és així, de quina quantitat. Pel que fa als advertiments, d’ençà de la declaració de l’estat d’alarma, s’enfilen fins als 5.150 casos.

Pel que fa als negocis que no estaven respectant l’ordre de tancament, ahir el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va informar que s’havien aixecat 39 actes i s’havien fet 503 avisos. Batlle va afirmar que les sancions que les denúncies posades es deuen a “actuacions incíviques o vulneracions clares del decret” i va posar com a exemple que “encara hi ha gent que fa botellons”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram