La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha fet balanç del primer any de mandat al Districte posant l’accent en els projectes socials i de millora de la qualitat de vida dels graciencs que s’han dut a terme enguany.

La millora de l’espai públic, que repercuteix directament a la qualitat de vida dels veïns, ha estat un pilar fonamental durant aquest any per això el districte ha dut a terme un pla per millorar la convivència a les places de la Vila.

En quant a la millora de la seguretat, Fandos ha destacat el dispositiu específic de prevenció de la Guàrdia Urbana al Park Güell creat amb l’objectiu de fer front als problemes de venda ambulant, furts o estacionaments indiscriminats a la zona i per controlar l’afluència de gent.

En l’àmbit de millores urbanístiques, la regidora de Gràcia ha ressaltat la finalització del soterrament de les línies elèctriques, d’enllumenat i telefòniques a Camp d’en Grassot així com també ha destacat la intenció de construir un aparcament a Menéndez i Pelayo i l’inici de la remodelació de la Travessera de Dalt.

D’altra banda, el Districte també ha prioritzat els serveis a les persones incrementant el pressupost destinat a l’atenció social. En total han estat 5,15 milions d’euros (14,2% més que l’any anterior) a l’atenció de famílies, que inclou la partida de l’Institut Municipal de Serveis Socials, més la destinada a la promoció d’actuacions envers les famílies, la infància, els joves i adolescents, les dones i la gent gran. En aquest últim grup, Gràcia ha impulsat diverses actuacions com la 23ena Setmana de la Gent Gran, amb tot un seguit d’activitats, i ha impulsat de manera pionera el projecte Radars, adreçat a persones grans que viuen soles.

Aquest any, el Districte també ha volgut donar suport a les entitats i el comerç per exemple amb la celebració de la setmana de la dansa al districte o les subvencions per a l’enllumenat durant la campanya de Nadal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram