mercat Abaceria

Veïns de Gràcia a dins de l’espai del mercat. Foto: Twitter (@RoserLatorre)

A pocs dies de les eleccions, un dels conflictes que no s’atura a Gràcia és el del futur Mercat de l’Abaceria. I és que el debat sobre com ha de ser el nou equipament i el seu entorn encara genera discrepàncies entre veïns i Ajuntament.

La plataforma veïnal Abaceria Respira ja fa uns mesos que pressiona el consistori perquè repensi el model de mercat previst amb una recollida de signatures que ja n’acumula més de 10.000. La queixa es fonamenta en el poc espai verd que hi haurà, considera aquesta entitat, a la plaça, així com la magnitud del projecte, definit per la mateixa plataforma com a “excessiu”. I és que el projecte de l’Ajuntament preveu un supermercat, un pàrquing i espai per a més de quaranta paradistes.

Així, a finals d’abril, Abaceria Respira i altres col·lectius que reclamen més zones verdes als barris van convocar els veïns a ocupar el solar on ara només hi ha l’estructura de l’antic mercat, i que està tancat des de fa cinc anys en espera de la reforma definitiva. Els concentrats van organitzar diferents activitats, com una paella popular, una mostra fotogràfica sobre el mercat, una xerrada i van plantar flors i un llimoner, a més de pintar un mural reivindicatiu.

Amb tot, darrerament també han aparegut pintades al voltant de l’espai que reclamen un mercat més verd, així com d’altres a les tanques i cartells de l’espai amb el nombre de signatures recollides i protestes contra el projecte aprovat per l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram