Les instal·lacions de l’Esportiu Claret, al Camp d’en Grassot. Foto: Esportiu Claret

L’Esportiu Claret ha apartat cautelarment un instructor contractat pel centre després de rebre una denúncia d’una família contra ell per un presumpte cas d’agressió sexual a una menor. L’entitat, que depèn dels Missioners Claretians, va rebre la denúncia el 17 de maig, i la decisió d’apartar l’instructor es va prendre el mateix dia, segons expliquen els seus responsables.

El centre, amb 47 anys d’història, ha indicat també que anteriorment no hi havia hagut cap queixa contra aquest home, que tenia a càrrec un grup de menors i un d’adults. L’Esportiu Claret ha comunicat els fets a la Fiscalia i aquest dimecres ha explicat a les famílies de la resta de menors els motius pels quals s’ha decidit apartar cautelarment l’instructor.

Segons explica l’entitat, des del dia que es va apartar cautelarment l’instructor de totes les seves activitats, aquest no ha tornat al centre. Alhora es va posar a disposició de la família afectada el servei extern dels Missioners Claretians de prevenció i atenció a possibles afectats, dirigit pel jurista Xavier Puigdollers.

Reunió amb les famílies

En la reunió que els responsables del centre van fer dimecres amb les famílies de la resta de menors que havia tingut al seu càrrec, es van compartir recursos i consells que donen els Mossos d’Esquadra per poder detectar altres possibles casos. També es va convidar les famílies a denunciar davant de la justícia qualsevol fet que consideressin rellevant.

Paral·lelament, el mateix dia es va informar per correu electrònic als usuaris del centre que assistien a les classes de l’instructor afectat dels motius de la suspensió de la seva activitat.

Finalment, l’Esportiu Claret demana que es preservi la intimitat dels menors que poden estar afectats i la presumpció d’innocència i manté un compromís “ferm” de “tolerància zero” davant de qualsevol indici o actitud “que atempti contra la dignitat dels menors”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram