La lluita veïnal continua. Foto: Salvem l’Alzina

“Expropiació total de la finca”. Aquest és el posicionament que segueixen defensant des de la plataforma veïnal Salvem l’Alzina després que la setmana passada el regidor Eloi Badia anunciés la conservació de les façanes de les casetes del carrer Encarnació gràcies a la catalogació de l’alzina.

Badia va explicar que l’escletxa legal que ha trobat el consistori és la que ofereix un article de la Llei d’Espais Naturals de la Generalitat. Això ha provocat que s’hagi suspès cautelarment la llicència d’obres i, quan s’hagi aprovat la catalogació de l’alzina, es revocarà la llicència.

DUES OPCIONS
Així doncs, des de Salvem l’Alzina, després d’haver fet una assemblea just després de l’anunci de Badia –ahir a l’hora del tancament d’aquesta edició l’entitat celebrava una altra assemblea per decidir els següents passos a fer–, es va deixar clar el rebuig a una primera opció oferta de la propietat, que consisteix a conservar les façanes de les casetes i l’alzina i a tirar endavant el projecte immobiliari. L’entitat s’hi oposa perquè “l’operació especulativa” seguiria.

La segona opció seria la d’expropiar tota la parcel·la i fer-hi habitatge social. En aquest cas l’entitat veu bé l’expropiació però no acaba de veure clara la construcció d’habitatges –deixen clar que no estan en contra de l’habitatge social– perquè anirien “en detriment del jardí i Gràcia té una manca important d’espais verds i d’equipaments”.

DUES OPCIONS
D’altra banda, Salvem l’Alzina també mostra la seva preocupació pel fet que la revocació de la llicència d’obres no implica la revocació de la llicència d’enderrocament i pel possible desallotjament de la finca, ja que la propietat ha denunciat la seva ocupació als Mossos d’Esquadra.