Haibu no ha dit a quin punt de Torrent de l’Olla fa els pisos rusc. Foto: Arxiu

L’arribada dels polèmics pisos rusc que promou l’empresa Haibu 4.0 a Gràcia, concretament al carrer Torrent de l’Olla, sembla que es podria allargar una mica respecte de la data de l’1 de febrer, dia anunciat per la promotora fa unes setmanes.

En declaracions a Línia Gràcia, Marc Olivé, cap visible de l’empresa, explica que de moment no pot concretar la data d’obertura dels pisos que l’empresa assegura que està fent a Torrent de l’Olla. Preguntat sobre l’expectació, en termes negatius, que està generant el projecte entre les entitats locals que defensen el dret a l’habitatge, Olivé deixa clar que n’és “conscient”. És per aquest motiu, i per evitar que el Districte els pugui frenar les obres, que “no hem fet públic el lloc exacte del projecte”, afegeix Olivé.

REBUIG MUNICIPAL
Tal com ja ha passat en el cas del districte de Sants-Montjuïc, Haibu està disposat a plantar cara a l’Ajuntament per tirar endavant el seu projecte. L’empresa, tot i que el govern municipal ha deixat clar que rebutja aquest tipus d’habitatge i que no té constància del projecte de Torrent de l’Olla –de fet ha aconseguit precintar el local del barri de la Bordeta on s’estaven construint els pisos­–, es caracteritza per tirar pel dret i esperar la reacció municipal.

D’altra banda, el projecte dels pisos rusc, si s’acaba materialitzant, es trobarà, de ben segur, amb una forta oposició del col·lectiu d’activistes de l’habitatge. A través de les xarxes socials ja s’ha fet visible aquest rebuig, que en el cas de Sants es va materialitzar amb diferents protestes veïnals i, també, algun atac amb pintades i vidres trencats al local del barri de la Bordeta.