Imatge de l’operatiu policial del 18 de setembre. Foto: Twitter (@kalakastanya)

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar el passat dimecres 18 de setembre l’edifici ocupat conegut amb el nom de Ka la Kastanya, situat al número 144 del carrer del Torrent de les Flors, a la Vila de Gràcia.

Quan els agents van entrar a l’edifici, pocs minuts abans de les sis del matí, es van trobar set persones, dues d’elles (dones) penjades d’una biga. Van quedar detingudes per un delicte greu de desobediència i de resistència a l’autoritat. El col·lectiu que ocupava l’edifici coneixia que hi havia un desallotjament amb data oberta programat des de fa dies. Posteriorment, la propietat va ser retornada a la immobiliària Elix, el seu propietari.

PROTESTA I INCIDENTS
L’actuació policial va provocar que s’organitzés una manifestació de protesta pels carrers de la Vila el mateix dia a la tarda, després que al matí ja hi hagués hagut una petita concentració de rebuig pel desallotjament.

Durant la protesta de la tarda més d’un centenar de persones van recórrer diferents carrers del barri enmig d’un fort desplegament policial. Durant la marxa de protesta es van produir alguns incidents i la policia va fer alguna càrrega contra els manifestants. Tres persones van acabar detingudes i una quinzena identificades. Una d’elles està acusada de llançar una pedra contra una oficina bancària i les altres dues per atemptat contra l’autoritat.

Des del perfil de Twitter de Ka la Kastanya van avisar que “el conflicte no s’ha acabat” i van denunciar que se senten “expulsats dels carrers i de Barcelona”.