S’havia posposat però finalment s’ha dut a terme. Els Mossos d’Esquadra van desallotjar el passat dilluns 8 d’abril el Casal Popular de Gràcia, fins ara ubicat en un edifici del carrer Ros de Olano ocupat des de l’any 2002.

El desallotjament va tenir lloc pels volts de dos quarts de dues del migdia, quan agents de la policia van entrar a l’edifici. En aquell moment estava buit i a dins hi van trobar cinc bidons que suposadament els joves del Casal havien preparat per encadenar-se en contra del desallotjament.

Amb la porta tapiada, els Mossos van entregar les claus a les propietàries, les germanes Rosa i Maria Luisa Bosch, que després de molts anys tornen a tenir el control de l’edifici.

Tot i que en aquell moment no hi havia ningú a dins, la reacció en contra del desallotjament no es va fer esperar. Ràpidament un centenar de persones es van concentrar al Torrent de l’Olla per protestar contra l’actuació de la policia, que ja havia tallat els quatre accessos al local amb un fort cordó de bloqueig. A la tarda, unes 300 persones van recórrer diversos carrers de Gràcia per continuar amb la protesta.

Les propietàries de l’edifici tenen previst llogar el local perquè se’n pugui tornar a fer un ús comercial.

CÀRREGA POLICIAL

“Resistència per tots els mitjans necessaris”. Amb aquest lema, unes 300 persones van recórrer els principals carrers del barri de Gràcia per expressar el seu rebuig al desallotjament del Casal Popular.

Al llarg de la marxa, els manifestants van pintar diverses façanes d’oficines bancàries i algunes van acabar amb els vidres trencats. El recorregut va passar pel Torrent de l’Olla, la plaça de la Vila de Gràcia, el carrer de Goya, Gran de Gràcia, Astúries i va acabar de nou al Torrent de l’Olla.

Amb la manifestació ja donada per finalitzada, alguns joves van protagonitzar incidents que van derivar en enfrontaments amb la policia a l’entorn de la plaça de la Revolució. Diverses fonts asseguren que, com a mínim, un jove va resultar-ne ferit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram