L’associació gracienca ha rebut dos premis Ateneus en les categories ‘Creativitat en música’ i ‘Jove Proposta’

L’entitat sociocultural i esportiva dels Lluïsos de Gràcia ha aconseguit el tercer premi en dues de les modalitats dels Premis Ateneus, convocats per la Federació d’Ateneus de Catalunya.

El passat dimecres al vespre, representants dels Lluïsos de Gràcia van assistir a l’acte de lliurament dels premis que, en aquesta ocació, van escollir com a escenari el CaixaFòrum.

En motiu del 45è aniversari de la coral infantil “El Virolet”, se li va atorgar un tercer premi en la modalitat “Creativitat en música”. Anna Agudo, membre de l’equip dirigent de la “petita” coral, va ser l’encarregada de recollir el Premi Ateneu.

D’altra banda Roger Salvadó i Max Pascual van pujar també a l’escenari per tal d’endur-se cap a casa un altre tercer premi. En aquesta ocasió, en la categoria de “Jove Proposta” pel projecte “Desconnecta”. Es tracta d’un cicle musical de joves músics professionals que s’ha posat en marxa als Lluïsos al llarg d’aquest mes de novembre.

ALTRES PREMIS

Durant la vetllada van repartir-se altres premis. El reconeixe- ment a la creativitat en arts escèniques va recaure a l’Ateneu Popular Garriguenc de les Borges Blanques per “Delicadeses, Art de Tros”. La creativitat musical va ser pels també Lluïsos, però d’Horta; concretament pels “Vespres de Jazz”.

Pel que fa al Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional, va ser per l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, presentada per Adifolk de Barcelona.

El Círcol Catòlic de Badalona va endur-se el premi a la innovació per “Renovem el teló” i l’ac- tivitat sociocultural “Festa remença” presentada per l’Ateneu de la Vall de Llémena de Cartellà-Sant Gregori també va ser premiada.

En l’edició d’enguay el “Premi jove, proposa!” va anar a pa- rar a l’Hospitalet de Llobregat, en concret pel projecte Temporada Teatral de “La Patilla”, un total de 10 funcions representa des pel grup de joves Patates amb Suc.

ELS LLUÏSOS, 155 ANYS

L’associació fa més de 155 anys ques està present a la Vila de Gràcia. Des dels seus inicis ha tingut, i encara la guarda, la voluntat de formar a infants i joves durant el seu temps lliure així com donar la possibilitat als adults de realitzar aquelles activitats que els serveixin per a la seva formació i esbarjo.

Els Lluïsos es defineixen com una associació sociocultural i es- portiva sense finalitat de lucre. El febrer de l’any 2009 l’entitat va ser declarada d’utilitat públi- ca pel Govern del nostre país.