cinema texas

L’equip que lidera la nova etapa de l’Espai Texas aixeca simbòlicament la persiana de l’equipament. Foto: Pau Cortina/ACN

Després de tres anys tancats, els cinemes Texas reobriran a la tardor reconvertits en un espai híbrid de cinema i teatre, ara anomenat ‘Espai Texas’. L’antic cinema conservarà dues de les quatre sales de l’anterior etapa, amb cinema de reestrena en versió original i doblat al català per al públic infantil. Les altres dues es fusionaran en un teatre de 200 localitats, orientat principalment a la producció teatral catalana.

La nova etapa està liderada per l’aliança entre les productores d’Isona Passola i Anna Rosa Cisquella, Flyhard Produccions i la cooperativa Barc. Per “ajudar” a l’arrencada del projecte els impulsors van obrir ahir una campanya de microfinançament amb la qual volen aconseguir 40.000 euros.

L’equip impulsor ha explicat que el nou model amb què obriran és més habitual fora de l’Estat i “funciona molt bé”. A més, dissabte ho tornaran a exposar durant una festa ciutadana per exposar el projecte, al passeig de Sant Joan.

El projecte

Així doncs, la primera activitat que es contempla és l’exhibició de cinema en català, seguint en aquest sentit el “llegat” de l’etapa de Ventura Pons. L’Espai Texas disposarà de dues sales d’exhibició “amb les quals es vol recuperar l’esperit històric dels Texas” com a única sala de cinema comercial de Catalunya que exhibeix exclusivament en català i amb “preus populars”.

La segona activitat que inclou el nou projecte és el teatre. El nou espai també acollirà la reposició d’èxits escènics nascuts a sales de proximitat que necessiten fer el salt a escenaris més grans per rendibilitzar les produccions. Escenaris com la Sala Flyhard, un dels socis del projecte, entre altres.

Finalment, el nou Texas vol obrir a la tardor, però encara no té data fixada. És per això que s’ha obert una campanya de microfinançament per ajudar a fer realitat el projecte. Els 40.000 euros que volen aconseguir són els diners que falten per acabar de pagar les obres, segons ha explicat l’equip.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram