Les obres a l’estació de FGC ha obligat a desviar els vehicles que circulen per avinguda Príncep d’Astúries

Les obres a l’estació de FGC de Gal·la Placídia provoquen restriccions de trànsit a Via Augusta des de fa mesos

Les obres a l’estació de Gràcia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) porta mesos provocant restriccions de pas tant per als vianants com als vehicles a la plaça Gal·la Placídia com als carrils de Via Augusta. L’últim canvi s’ha produit durant aquest estiu, quan s’ha tallat el pas de vehicles en direcció mar per la Via Augusta a l’alçada de la plaça. Així doncs, durant aquest agost, els vehicles que baixaven per l’avinguda Príncep d’Astúries s’han desviat pel carrer Madrazo, girar per Balmes i per Travessera de Gràcia, per tal de retornar a la Via Augusta. Només podien accedir a la plaça els cotxes que pujaven per Via Augusta i els vehicles dels veïns.

Amb l’inici de setembre, es mantenen aquestes restriccions, això sí, s’ha habilitat un carril especial de baixada per Via Augusta, per on podran circular els autobusos i els taxis. Amb aquesta obertura, s’ha rehabilitat la parada de busos que es troba entre el carrer Marià Cubí i la Travessera de Gràcia, on s’hi aturen les línies 22, 24, 28 i N4.

Les obres de l’estació i a la pròpia plaça Gal·la Placídia, però, encara duraran alguns mesos, així que aquestes restriccions i canvis d’itinerari es mantindran fins al proper mes de maig.

EL PUNT VERD, OPERATIU

Les obres a l’estació havien provocat el tancament temporal del Punt Verd de Gal·la Placídia, una mesura que es va acabar a principis d’agost. Des de llavors, el Punt Verd funciona a ple rendiment i amb normalitat.

UNA PARADA ACCESSIBLE

Les obres de millora de l’estació de FGC de Gràcia s’estan duent a terme des d’inicis del mes de gener. Amb un pressupost de 29,3 milions d’euros, les tasques permetran facilitar l’accés als 11.200 viatgers que hi passen cada dia. Així doncs, s’instal·laran tres nous ascensors, noves escales mecàniques, s’ampliarà el vestíbul i la zona d’andanes, i es modificarà el traçat que fan les vies dels Ferrocarrils.