El Park Güell és de pagament des de fa poc més de dues setmanes. Després d’un llarg procés de protestes ciutadanes i propostes per part de l’Ajuntament, finalment el passat 25 d’octubre es va començar a cobrar entrada per accedir a la zona monumental del parc.

Tot i que finalment la mesura hagi tirat endavant, les veus contràries al tancament no han parat. L’endemà mateix de l’entrada en vigor del pagament, la Plataforma Defensem el Park Güell, que ha encapçalat la lluita per mantenir la gratuïtat del parc, va protagonitzar un nou acte de reivindicació. Diversos veïns i ciutadans contraris al tancament es van concentrar davant la zona monumental i van exhibir pancartes contra la privatització i el pagament de l’entrada. La Plataforma també ha fet el documental reivindicatiu Dret a Gaudir.

BON RITME DE VISITES

Malgrat tot, l’entrada en vigor del pagament no va ser una mesura dissuasòria per als visitants del parc de Gaudí. La venda d’entrades va començar amb bon ritme, ja que el dia de l’estrena del nou sistema d’accés es van vendre el 94% de les 7.600 entrades disponibles. Això sí, també es van viure alguns incidents, amb destrosses a les màquines expenedores i algunes pintades a les parets.