El jardí està a tocar del Metro de Vallcarca. Christian Gómez

El passeig de Vallcarca ja compta amb un nou espai que se suma a les accions de transformació del barri. Els prop de 5.700 m2 del jardí d’Esteve Terradas, just a tocar de la parada de Metro de Vallcarca, s’estrenaven divendres 12 de novembre amb una festa que va exemplificar la utilitat que aquesta zona donarà als veïns: unió i esbarjo. I és que a banda de les diverses activitats infantils organitzades per al dia de la seva estrena, el parc va esdevenir un eix d’unió entre els veïns, que han estat els més agraïts per l’arribada d’un espai com aquest al barri: pulmó verd i espai d’esbarjo.
Els nous jardins estan formats per zones verdes, àrees infantils, bancs on descansar i diverses zones pipi-can per a gossos. Sota el jardí, s’ha habilitat un pàrquing per a 312 vehicles que se sumen a les ja oferides per l’aparcament del Parc Sanitari Pere Virgili i a les futures que s’habilitaran al Refugi d’Obreres.

UNIÓ AMB PENITENTS

La inauguració del jardí Esteve Terradas forma part del projecte Fent Barcelona que construirà un corredor verd entre la plaça de Lesseps i la Ronda de Dalt. Una de les propostes veïnals, recollit al Pla estratègic del barri, ha estat la connexió de Vallcarca i Penitents, fins ara separats per la Ronda. Els veïns suggereixen el cobriment de la Ronda de Dalt entre les places Alfons Comín i Karl Marx, per sanejar aquesta fractura.