Tot apunta que l’antiga Henkel es convertirà en un hotel. Foto: Arxiu

“S’han pres totes les mesures que tenim al nostre abast però en aquests moments la prioritat és fer front a les emergències socials”. Aquestes són les paraules de la consellera de BComú, Àngels Tomás, referent al futur hotel a l’antiga fàbrica Henkel pronunciades durant el Ple d’abans-d’ahir com a resposta a un prec de la CUP, on els anticapitalistes demanaven que el Districte salvi l’edifici de l’enderrocament per evitar la construcció de l’hotel.

La consellera de BComú, durant la resposta al prec del conseller de la CUP Quim Serra, que va sol·licitar que “el govern prengui totes les iniciatives possibles perquè l’antiga Henkel no s’enderroqui”, va defensar que l’actual govern “ha fet totes les accions” que ha tingut al seu abast. Tomás va recordar que “la moratòria que vam aprovar no ha servit, perquè els propietaris van obtenir la llicència per silenci administratiu l’abril del 2015”, al mateix temps que va afegir que “tant de bo l’edifici fos catalogat però l’enderroc ara és potestat del propietari”. Tot i que el conseller de la CUP va insistir en la possibilitat que l’Ajuntament compri l’edifici, Tomás va afirmar que “podria costar entre 80 i 100 milions”. Tot seguit va afegir que “hi ha moltes necessitats, cal prioritzar i avui aquesta no és la prioritat”.

Per la seva banda, Héctor Panizo, membre de Gràcia cap on vas?, ha qualificat d’”incomprensible” la posició de BComú i s’ha preguntat “quina explicació donaran a les seves bases, que es manifesten contra l’hotel”.