La trobada castellera es farà el 30 de juny. Foto: Districte

La Festa Major estrella del Districte és, sense dubte, la de Gràcia. Tot i això, els altres barris també n’organitzen de molt entretingudes i amb programes amb moltes activitats. Un exemple és el del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, que des del passat 18 de juny i fins al pròxim 1 de juliol celebra la seva.

Així doncs, la celebració es va posar en marxa el 18 de juny amb la 12a edició de l’Open Dòmino La Sedeta Memorial Xavier Flores. Després d’uns dies sense actes, el 25 de juny va arribar el torn de la Mostra de Tallers de Ball, mentre que l’endemà es va fer el primer campionat de canasta de la Sedeta i la sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula ‘Pequeña miss Sunshine’.

El dia 27 el programa agafarà embranzida, ja que la gran majoria d’activitats es faran entre el mateix 27 de juny i l’1 de juliol. El dia arrencarà amb el 19è concurs de pintura que organitzen l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan i seguirà amb les havaneres del grup Mar Salada a la plaça de la Sedeta, que aniran acompanyades del tradicional rom cremat. Aquest mateix dia el programa inclou més actes, ja que es farà el guarniment del carrer Grassot i la gran traca d’inici de festa.

El divendres 28 arribarà l’hora de la tabalada, la plantada de bèsties, el correfoc, el sopar de Festa Major i diferents actuacions musicals. L’endemà, el dia 29, també estarà farcit d’actes, entre els quals destaquen la 10a Milla Camp d’en Grassot, les botigues al carrer dels comerciants de Bailén i també al passeig de Sant Joan, la gran arrossada, la cercavila de gegants, la botifarrada popular i diferents concerts.

EL PREGÓ
El diumenge 30 serà el darrer dia amb una gran quantitat d’actes, ja que l’1 de juliol només es farà el cicle de cinema de dones ‘Accions i Resistències’. La gran protagonista del dia serà Gislinde Ritter Schurig, la secretària de l’Associació de Veïns de Camp d’en Grassot, que serà l’encarregada de pronunciar el pregó. Al llarg del dia també es farà la diada castellera, la sardinada, una ballada de swing, diferents concerts i la gran traca per posar el punt final.