La presentació del BCN Film Fest es va fer ahir als Verdi. Foto: Pau Cortina / ACN

El Bcn Film Fest celebrarà del 15 al 23 d’abril una cinquena edició únicament presencial als cinemes Verdi. D’aquesta manera els organitzadors volen reivindicar les sales i animar el retorn dels espectadors després d’un any molt complicat a causa de la pandèmia.

Ahir es va fer la presentació d’aquesta cinquena edició, durant la qual es van presentar una desena de títols internacionals a competició i els primers convidats, com el realitzador Nicolas Winding Refn (‘Drive’, ‘Only god forgives’), de qui es projectarà ‘Valhalla Rising’ (2009), inèdita a les sales de l’Estat. ‘Penguin Bloom’, de Glendyn Ivin i amb Naomi Watts o ‘Pequeño país’, d’Eric Barbier, són alguns dels títols destacats d’una edició que homenatja Charles Chaplin i el jurat de la qual presidirà Mario Gas.

La directora del certamen, Conxita Casanovas, i el coordinador, Àngel Romero, van explicar ahir que no preveuen cap pla B que contempli un festival virtual i que, si la pandèmia no permetés fer el festival, se suspendria. L’edició de l’any passat es va posposar al juliol a causa de la pandèmia.