L’enquesta mostra, d’una banda, que els barcelonins veuen el futur amb optimisme i, de l’altra, que aproven la nova alcaldessa. Foto: Arxiu

Els barcelonins són força optimistes pel que fa al futur de la ciutat. Aquesta és una de les conclusions que es pot treure de l’Enquesta Post-electoral elaborada pels serveis estadístics de l’Ajuntament i que es va presentar fa uns dies.

Així doncs, l’estudi, fet després de les eleccions municipals, mostra que un 54,9% dels barcelonins, quan se’ls pregunta sobre les perspectives de futur, afirmen que la ciutat “millorarà”, mentre que un 9,8% creuen que “continuarà igual” i un 16,4% consideren que “empitjorarà”. Per últim, un 19% asseguren no saber-ho o no contesten. Pel que fa a la percepció d’evolució del darrer any, un 42% creu que la ciutat ha millorat, un 34,4% que ha empitjorat, un 24,4% que està igual i un 8,3% que no ho sap o no contesta.

Tot i l’optimisme que mostren pel futur, també cal dir que els barcelonins, quan se’ls pregunta per l’estat actual de l’economia, l’opció majoritària és la ‘dolent/molt dolent’ amb un 39,9%, mentre que un 34,8% creuen que és ‘molt bo/bo’ i un 20,4% diuen que és ‘normal/regular’.

PRINCIPALS PROBLEMES
Pel que fa a l’apartat de l’enquesta on es pregunta pel problema més greu que pateix la ciutat, la resposta és la mateixa que en els últims anys: l’atur. Després de la desocupació (21,3%) se situen els problemes econòmics (12%) i l’estat dels equipaments i serveis (7%).

VALORACIÓ POLÍTICA
Per últim, l’enquesta també pregunta per la valoració de la gestió del nou govern i dels líders dels diferents partits polítics.

En el primer cas, un 52% dels enquestats considera que el nou govern municipal està duent a terme una gestió ‘molt bona/bona’, un 21,9% la defineix com a ‘molt dolenta/dolenta’, mentre que un 21,4% creuen que és ‘normal/regular’.

Pel que fa a la nota als polítics, la més ben valorada és Colau (BComú), amb un 5,8. La segueixen Trias (CiU), amb un 5,7; Bosch (ERC), amb un 5,2; Lecha (CUP) amb un 4,8; Collboni (PSC) amb un 4,7; Mejías (C’s), amb un 3,3 i Fernández Díaz (PP), amb un 3.

Aprovat el cartipàs, rebutjada la rebaixa de sous

El primer Ple de l’Ajuntament va servir per tirar endavant l’aprovació del cartipàs municipal. Durant la sessió, l’oposició, excepte ERC i la CUP, va rebutjar la proposta de l’equip de govern de Barcelona en Comú de reduir les remuneracions dels càrrecs electes entre un 27% -en el cas de l’alcaldessa- i un 15% -presidències de comissions o de districte-.

Així doncs, amb l’esmena presentada i aprovada per CiU, Ciutadans, PSC i PP, el sou de Colau serà de 100.000 euros, el dels tinents d’alcaldes i portaveus de 98.192 euros, el dels presidents de grup municipal de 92.600 euros, el de consellers del govern i portaveus de l’oposició de 84.532 euros i el de regidor de 56.387 euros. Tot i això, Colau i els regidors de BComú cobraran un màxim de 2.200 euros, tal com estableix el seu codi ètic. Els regidors de la CUP també cobraran menys: 1.600.

La qüestió dels sous va ser la més polèmica del dia. Els portaveus de CiU, Joaquim Forn, i de Ciutadans, Paco Sierra, van demanar al govern que eviti la “demagogia”, mentre que Trias va acusar el nou executiu d’enviar “missatges propagandístics”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram