mural plaça del Poble Gitano

El mural decora la plaça del Poble Gitano. Foto: Ajuntament

La plaça del Poble Gitano va acollir el 25 de novembre la inauguració del mural de l’artista urbà, Roc BlackBloc, que culmina la transformació urbanística d’aquesta zona. L’obra s’ha pintat a dues parets de l’edifici, que és una residència i un casal de gent gran, en un espai de 15 x 50 metres. Així, les dues façanes del recinte es van convertir durant 17 dies en un gegant llenç per a l’artista, on va pintar els dos murals sota el títol La Barcelona desapareguda, que reten homenatge a la Barcelona dels anys 40 i 60.

Les dues façanes tenen una obra diferent. La que dona al carrer de Siracusa és una pintura basada en una imatge que pertany a l’arxiu Jacques Léonard i que s’ha complementat amb la frase ‘El passat és un pròleg’ de Shakespeare. I la façana del parc infantil és una imatge inspirada en una fotografia de Josep Barrillon Paradell, extreta de l’arxiu del taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis. La característica i el fil conductor de les imatges és que, en tractar-se de fotografies entre els anys 40 i 60, els nens protagonistes avui podrien tenir uns 90 anys i, per tant, ser persones de la residència i del casal.

Amb aquesta ja són dues les obres de l’artista urbà Roc BlackBlock al districte. L’altre és un mural inspirat en una foto original, obra d’Antoni Campanyà del 28 d’agost del 1936, i és una miliciana pintada a La Kasa de la Muntanya, i que es veu des de les escales mecàniques del Parc Güell.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram