A la Torre Deutsche Bank hi ha projectat un hotel de luxe. Foto: Google Maps

La protesta d’aquest dilluns organitzada per la plataforma ‘Gràcia cap a on vas?’ a davant de la seu del Districte per reclamar al consistori que no es donin més llicències d’hotels no serà l’última. Així ho ha confirmat a aquesta publicació Héctor Panizo, membre de la plataforma, que ha expressat el malestar de ‘Gràcia cap a on vas?’ per les intencions de l’Ajuntament, conegudes recentment, de permetre el creixement del nombre d’hotels al districte, com per exemple el que hi ha projectat a la torre del Deutsche Bank, als Jardinets de Gràcia, o el de la plaça del Sol. “Tenim clar que en un espai curt de temps seguirem mobilitzant-nos i volem que es suspenguin les noves llicències”, afegeix Panizo.

Aquesta nova polèmica afecta de ple el procés participatiu sobre el nou Pla d’usos que estan duent a terme de forma conjunta el Districte i ‘Gràcia cap a on vas?’, el qual es troba en la recta final i que, fins ara, s’havia desenvolupat en un clima d’entesa. La plataforma, en un comunicat emès abans de la jornada de protesta de dilluns, va acusar el consistori de “manca de transparència i deslleialtat envers el veïnat” i de no haver dit res “dels nous projectes hotelers durant les reunions del procés participatiu, tot i que la controvertida qüestió ha estat al centre del debat en repetides ocasions”.

La decepció de la plataforma veïnal, però, va fins i tot més enllà, i afirmen que “el govern municipal està devaluant el procés participatiu perquè un dels temes cabdals per a la majoria del veïnat es vol deixar al marge”. És per això que consideren que “s’ha trencat la confiança mínima exigida per poder mantenir unes relacions constructives amb el Districte”.

Tot i la claredat i la contundència de ‘Gràcia cap a on vas?’, Panizo explica que, malgrat que s’han plantejat “si continuar formant part del procés participatiu”, es neguen a abandonar-lo perquè creuen “en un Pla d’Usos molt millor del que hi ha ara”. “No podem tirar per la borda la feina feta”, afirma.

“DECÀLEG PACTAT”
Per la seva banda, fonts del Districte han explicat a Línia Gràcia una versió molt diferent de la situació i recorden que “es va pactar amb ‘Gràcia cap a on vas?’ un decàleg que va servir per donar llum verda a l’aprovació inicial del Pla d’Usos”. Des del Districte asseguren que en aquest document “enlloc es diu que s’hagin de suspendre les llicències de nou hotels i, ni de bon tros, que aquesta sigui una condició sine qua non per a l’aprovació definitiva del nou Pla d’Usos”.

Un altre argument que eximeixen des del govern és el fet que “en tot el districte només hi ha sis hotels, dels quals només 3 són a la Vila de Gràcia”. Per últim, comparen la situació del districte amb ciutats amb poblacions similars, com Lleida i Girona, i recorden que aquestes tenen molts més hotels que Gràcia.