Dimecres de la setmana passada, a primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra van desallotjar sis cases ocupades al barri de La Salut, més conegudes com les Torres de la Salut.

Sota el nom, algunes d’elles, de Marichiweu, Vila Vicenta, la Gruta o Equipo B, els sis habitatges situats al carrer de la Mare de Déu de la Salut feia vuit anys que estaven habitats i a més, tenien pendent una ordre de desallotjament des del mes de març d’aquest any.

Al llarg de l’operació, el cos de la policia catalana va identificar a un total de divuit persones “d’estètica antisistema” que es trobaven a l’interior de les cases. Tot i així, no va procedir a la detenció de cap d’aquests ocupes.

En l’operació, que va començar a les set del matí, hi van participar un total de mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra que van comptar amb la col·laboració incondicional d’agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat. Arrel d’aquesta intervenció policial es van generar algunes retencions de trànsit, sobretot a la Travessera de Dalt. I és que el desallotjament va coincidir amb una hora de gran volum de vehicles. Situació a la qual s’hi va afegir l’entrada al casal d’estiu d’una de les escoles properes a la zona de les cases ara ja desallotjades.

Sense tobar-se cap tipus de resistència els agents van poder realitzar la seva tasca i només una hora després, concretament a les vuit del matí, les conegudes Torres de la Salut estaven completament desallotjades sense pràcticament cap tipus d’incident, segons la policia catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram