solarates

El solar on hi ha la plaga de rates. Foto: Google Maps

Una veïna de Gràcia, Anna Manso, va denunciar dilluns que al carrer Jaén hi ha “una plaga de rates provinents d’un solar ocupat en el número 10” del mateix carrer, a la Vila de Gràcia. La mateixa veïna va publicar un vídeo on es podia veure una gran quantitat de rates al solar, situat al costat de l’escola bressol Enxaneta.

La situació, va assegurar Manso, ja l’havien denunciat abans els veïns al 112 i a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), però no va servir de res perquè, “com que és un solar privat, s’havia de presentar una instància”, lamentava aquesta veïna.

Per part seva, però, l’ASPB va assenyalar a beteve que fins al moment de la denúncia veïnal no n’havien sabut res. Ahir al matí un equip de control de plagues va llençar un anticoagulant a les clavegueres per matar les rates. D’altra banda, beteve també va informar que l’Ajuntament havia demanat a la propietat del solar que faci alguna cosa al respecte.

Cassolada de protesta

La situació ha provocat que ahir veïns del carrer organitzessin una cassolada de protesta des de les seves finestres i balcons veient que el nombre de rates s’estava multiplicant aquests darrers dies.