El bar L’Astrolabi obre des de fa unes setmanes el cap de setmana al migdia per oferir el vermut als clients

Un barril, amb un porró i unes olives, donen la benvinguda a L’Astrolabi

En temps de crisi com els actuals, cal tot l’enginy possible per tirar endavant un negoci. És el cas del bar L’Astrolabi (Martínez de la Rosa, 14) que, des de la Festa Major, a més de servir copes ofereix als seus clients la possibilitat de prendre diferents tapes. Per acabar d’arrodonir el nou impuls del local, des de mitjans d’agost, L’Astrolabi duu a terme l’experiment d’obrir les seves portes els caps de setmana al migdia. Si l’experiència dóna fruits, el bar afegirà aquest nou horari a la seva oferta. D’aquesta manera, a més de poder-hi anar cada nit, es podrà gaudir del seu ambient i les seves tapes els dissabtes i diumenges, des de les 12 del migdia fins a l’hora de dinar.

RETORN ALS ORIGENS

Un porró amb vi negre i un plateret ple d’olives, a sobre d’una bóta de vi, donen la benvinguda des de la porta de L’Astrolabi els darrers caps de setmana al migdia. “Es tracta de que L’Astrolabi reivindiqui la seva ànima de taverna de mariners”, explica un dels seus propietaris, Jordi Cantavella: “En els seus inicis, les tavernes oferien el vermut al migdia i, al vespre, quan els mariners prenien la seva cervesa, el taverner els hi oferia olives, musclos o cloïsses d’acompanyament; l’únic que fem es retornar a aquest passat”.