L’actuació de La Carrau al concert inaugural. Foto: Pere Francesch/ACN

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius torna, un any més, a omplir els carrers del districte de Gràcia. És la 37a edició d’aquesta proposta cultural que, en aquesta ocasió, reivindica la cultura, la música, la dansa, la llengua i la tradició dels Països Catalans.

L’acte inaugural es va fer el passat 12 de gener amb una festa per celebrar els 30 anys del Centre Artesà Tradicionàrius. El Festival durarà fins al 22 de març i comptarà amb més de 55 propostes al voltant de la música folk d’arrel tradicional, tant dels Països Catalans com del País Basc, de Galícia, de la Karèlia finlandesa, de Bulgària, d’Itàlia i del Kurdistan.

En declaracions a l’ACN, Carol Durán, directora artístics del CAT Tradicionàrius, explica que amb la situació política actual sobretot al País Valencià i les Illes Balears volen “tornar als orígens del festival amb la missió de reivindicar la lluita per la llengua, la cultura, la música i la dansa”.

El Tradicionàrius pujarà a grans escenaris de la ciutat com el Palau de la Música i l’Auditori de Barcelona, també col·laborarà amb el Barnasants i mantindrà el vincle amb el teixit cultural de la ciutat fent concerts a les festes de Santa Eulàlia.

Les i els protagonistes seran artistes intergeneracionals de l’escena folk més actual, sempre mantenint el vincle amb les arrels. Alguns noms destacats són: Magalí Sare i Manel Fortià, Alidé Sans, Miquel Gil i Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán.

Folk als Mercats

Amb la nova edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius arriba la nova programació de Folk als Mercats, una col·laboració entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Centre Artesà Tradicionàrius que dona a conèixer als quatre mercats de Gràcia la música folk dels millors grups.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram